Minipajer med prosciutto &parmesan

Valborgsmässoafton och strålande fint väder !Halv dag på jobbet och middag på kvällen. Eftersom en brasa ska ”timas” in så får det bli drink med lite matiga tilltugg och sedan sen grillning.Ledig dag i morgon och ingen stress ! Barn och vuxna i alla åldrar , härligt och lite kaosigt! Det blir små mini hamburgare,snittar och små pajer till drinken.  IMG_3683.JPG

Minipaj med prosciutto & parmesan

Pajdeg

175 gram smör

4 dl vetemjöl

Någon msk kall vatten

Salt

Fyllning

1 schalottenlök

1 tsk olivolja

2 ägg

1 dl mjölk

2 tsk dijonsenap

100 gram prosciutto

75 gram parmesan

1 tsk hackad basilika

Salt , peppar

——————————

Arbeta snabbt ihop pajdegen och låt vila svalt.

Värm ugnen till 200 grader.

Finhacka lök och prosciutto och basilika och riv parmesanen.Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

Tryck ut pajdegen i en muffinsform och förgrädda 5 minuter.Fördela fyllningen i formarna och grädda ca 20 minuter.IMG_3679.JPG
IMG_3591.JPGvalborg

1 Comment

Filed under Bakning, Kött, Paj och Omelett, Plock, Röror och plock

One Response to Minipajer med prosciutto &parmesan

  1. Oh now you’re just speaking to my heart. That looks so yummy. My hsanubd & I have the most fun cooking homemade pizza together. Thank you for the new recipe! I can not wait to try it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *