Söndagsfrukostens godaste Scones!

Lite jetlaggad efter veckans Asienresa och går upp tidigt i novembermörkret och bakar scones.Jag äter sällan frukost i veckorna men helgens frukostar slår de mesta måltider tycker jag.Tidning, tid och god frukost! Dessa Grahams scones är perfekt avslutning på söndagsfrukosten. IMG_6546

 Scones med Grahamsmjöl

12 SconesIMG_6538

3 dl mjöl

2 dl grahamsmjöl

1/2 msk bakpulver

1/4 tsk salt

1/4 dl socker

75 gram smör

1 1/2 dl mjölk

Ägg till pensling

—————–

Blanda snabbt ihop alla ingredienserna – enklast i en matberedare.Kavla ut degen tills den är ca 3-4 cm tjock och ta ut scones med ett mått.Lägg på bakplåtsklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.Grädda ca 15-18 minuter i 200 grader.Njut med ost och / eller marmelad.  IMG_6541

Söndagsfrukost !IMG_6545

IMG_6542

Lämna en kommentar

Under Bakning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *