Chockolate cookies med havre och kokos

Temperaturen utomhus fortsätter att ligga mellan – 12 och -22 grader – en riktigt frostig vinterdag även om solen skiner.Skönt med en snabb löpartur och sedan in för en fika med latte och Chockolate cookies. 

 Chockolate cookies med havre och kokos

200 gram smör

3 dl farinsocker

1 ägg

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

6 dl havregryn

1 dl kokos

100 gram mörk choklad

———————–

Kör socker och smör i matberedare tills det blir löst och pösigt.Blanda i en annan bunke mjöl,kakao,vaniljsocker och salt.Blanda i sockerblandningen.Blanda sedan i havregryn kokos och den hackade chokladen och forma till ca 20 bollar som du lägger på bakplåtsklädd plåt.Grädda kakorna i 14-15 minuter och låt svalna på galler. 

 

  

  
Härlig kall vinterlördag – då behövs energitillskott:) 

 

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *