Efter en valnatt i Sverige med en ”Rödgrön röra” som resultat och ett väldigt osäkert politiskt läge, börjar analyserna om varför det blev som det blev, och vad som kommer hända framåt i Sverige.
I det soliga septembervädret går jag förbi ett torg fullt med höstprimörer och grönsaker.Den här årstiden känns det inte svårt att laga vegetariskt.I dag är det ju ” Meat free Monday” men någon rödgrön röra blir det inte hos oss ikväll , jag köper på mig lite bönor och sparris , hemma har jag ärtor och oliver.Det får bli en smakrik pasta med en grön ärtpure som bas.
Parpadelle med grön ärtpure , sparris och oliver
500 gram parpadelle
250 gram gröna ärtor
250 gram sparris
1 burk Calamataoliver
2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1/2 hönsbuljongtärning
Salt,peppar
———————————–
Koka ärtorna i saltat vatten.Sila av och blanda ner grädden, vinet och buljongtärningen.
Koka sparrisen och pastan.
Blanda den färdigkokta pastan med ärtpuren. Blanda ner oliver och sparris och servera med en riven ost som du pressar 1 vitlöksklyfta i och örtkryddor.