Chevregratinerad Kantarell toast

Nu börjar  semestrar ta slut och det fylls på med medarbetare på en arbetsplats  som varit ganska ödsligt de senaste 4 veckorna. Samtidigt kommer lite sol och värme och äntligen kan vi nu sitta ute på i de sköna Augustikvällarna. Dax för ljusslingor och lyktor, att äta ;kräftor och kantareller – dessa underbara svenska specialiteter !

Idag är det dags igen för en Kantarelltoast – vitlöksstekta kantareller och sedan snabb gratinering med god, krämig fransk getost (chevre) på toppen. Smakexplosion i munnen !God start på en ” mitt i veckan” middag!IMG_5514.JPG

Chevre gratinerad KantarelltoastIMG_5510.JPG

300 gram kantareller

1 vitlöksklyfta

12 skivor baguette

12 bitar chevre

Smör att steka i

Salt,peppar

——————————

Rensa svampen och förväll så all vätska försvinner.Hacka vitlöksklyftan.Tillsätt en klick smör och den hackade vitlöken i svampen och stek på hög värme ett par minuter.

Rosta baguetteskivorna i ugn.

Lägg kantarellerna på de rostade baguetteskivorna, lägg en klick Chevre på varje snitt och gratinera i 250 grader ett par minuter. Njut !IMG_5511.JPG

Leave a Comment

Filed under Plock, Röror och plock, Smörgåsar, Tillbehör, Vegetariskt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *