Prins Bertils Pannbiffar med kantarellröra

Jag fortsätter på tema Kantareller eftersom det är en sådan underbart god smak ! Denna pannbiff som är gjord med mycket grädde i färsen sägs heta Prins Bertils pannbiff och nog är det en pannbiff för både slott och koja.👸👹 IMG_5517.JPG

 Pannbiff med kantarellröra

Pannbiffarna

400 gram nötfärsIMG_5508.JPG

2 äggulor

2 dl grädda

Salt,peppar

Smör att steka i

sås

1  1/2 dl grädde

1 msk kalvfond

—————————-

KantarellröraIMG_5509.JPG

300 gram kantareller

1 gul lök

2 dl grädde

1/2 kycklingbuljongtärning

Salt,peppar

——————————-

Skala och hacka löken.Rensa kantarellerna och förväll dem i varm panna tills det mesta vattnet kokat bort.Tillsätt en rejäl klick smör och stek en stund. Lägg i löken och stek tills de fått lite färg.Tillsätt grädde och kycklingbuljong och koka ihop till en röra, smaka av med salt och peppar.

Blanda färsen med äggulorna och tillsätt sedan grädden , lite i taget och blanda ordentligt. Salta och peppra och låt gärna stå en stund i kylskåp.Forma till 8 små biffar. Stek i smör på båda sidor och tillsätt sedan grädden och kalvfonden Låt puttra sakta tills biffarna är klara.Servera med kokt potatis och kantarell röran.  IMG_5517-0.jpg

Leave a Comment

Filed under Kött, Röror och plock, Såser och Dressingar, Svensk husmanskost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *